Kompissa tapahtuu

”Satumetsä”-myyntinäyttely kauppakeskus Kompissa 20.-30.3.2014

12.2.2014

Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen tekstiili- ja lasialan sekä ohjaustoiminnan artesaaniopiskelijat järjestävät ”Satumetsä”-aiheisen myyntinäyttelyn 20.–30.3.2014 Kauppakeskus Kompin tiloissa. Näyttelyssä on esillä ja myytävänä teeman mukaisia koruja ja erilaisia sisustus- ja käyttötekstiilejä. Tämän lisäksi myyntipöydiltä löytyy ostettavaksi myös muita näytteilleasettajien valmistamia tuotteita.

Näyttely on suunnattu kaikenikäisille kauppakeskuksen asiakkaille. Satumetsän siimeksessä voi tavata tuttuja hahmoja, kuten isoäidin mökille matkaavan Punahilkan ja puron rannalla kurnuttavan sammakkoprinssin. Vesiputouksen äärellä saattaa erottaa pisaroiden seassa satumaisesti kimmeltäviä lasihelmiä. Tulevat käsityöläiset ovat valmistaneet näyttelyyn monipuolisesti erilaisia tuotteita; lasikorujen tyylit vaihtelevat värikylläisistä fantasiakoruista hillitympiin käyttökoruihin, tekstiilejä on esillä sisustustyynyistä leluihin ja asusteisiin.

Opiskelijat järjestävät tapahtuman osana IKATA:n yrittäjyyteen valmistavaa Työssäoppiminen yrittäjänä (TOY) -valmennusta. Syksyn ja talven aikana toukokuussa artesaaneiksi valmistuvat opiskelijat ovat kehittäneet valmennusryhmän ja ohjaavien opettajien avulla jo olemassa olleita tai uusia tuoteideoitaan. Tämän työn tuloksiin Kompin asiakkaat pääsevät nyt tutustumaan. TOY-valmennukseen osallistuvat opiskelijat kuuluvat Taidosto-osuuskuntaan, jonka jäseninä he voivat harjoitella yrittäjämäistä tuotteidensa markkinointia ja myyntiä ennen mahdollisen oman yrityksen perustamista.

Tapahtuman yhteistyötahona toimii Kauppakeskus Komppi luovuttamalla käyttöön tilan myyntinäyttelyä varten.