Kompissa tapahtuu

Ikaalisten taideyhdistys Taika ry. (ent. nimeltään Kuvataideyhdistys) on kutsunäyttelynä mukana Ikaalisten uudessa Kauppakeskus Kompissa.

18.3.2014

Avajaisia vietetään torstaina 20.3. Taidenäyttelytilassa on myös avajaisten kahvitus. Taiteen Taikaa tuo näytille ensimmäistä kertaa erityisesti suuria teoksia yhdeksäntoista taiteentekijän voimin, mukaan on kutsuttu sekä ammattitaiteilijoita että taiteenharrastajia Ikaalisista.

Näyttely on rakennettu vartavasten suureen, 200 m2:n tilaan ja on esillä kauppakeskuksen aukioloaikoina huhtikuun 2014 loppuun saakka.

Ikaalisten taideyhteisö on kaupungin väkilukuun nähden varsin huomattava ja kutsu Komppiin on suuri kädenojennus taiteen pitempiaikaiselle esiintuonnille.

Taideväen haave omasta, ikaalilaisesta Taidemuseosta siintääkin mielissä nyt  jo haavetta konkreettisempana visiona, sillä taidenäyttelyt vetävät vuosivuodelta yhä enemmän kulttuurituristeja ja taiteenystäviä Ikaalisiin ja siten vakituinen tilakokonaisuus taidenäyttelyille on tarpeen. Varsinkin vanhan Kauppalan alueelle on selkeästi keskittynyt mm. Taideyhdistyksen- ja taiteilijoiden työtiloja ja koteja, Oma Tupa, Taidelainaamo ja Kulttuuricampus yrittäjineen, yksityinen kehysliike ja -galleria sekä useita Kansalaisopiston luovan opetuksen tiloja, joiden ympärivuotinen kurssitarjonta on varsin mittavaa.

Taide- ja kulttuuri ovatkin luontaisesti kehittyneet Ikaalisten vetovoimatekijöiksi joilla tehdään kaunista kaupunkiamme tunnetuksi. Kompin näyttelykutsu on näyttö siitä, miten tärkeää on yhteistyön voima tulevaisuuden Ikaalisissa.

Tervetuloa tutustumaan Taikaan!

Lisätietoja: Liisa Löfman Ikaalisten Taideyhdistys Taika ry:n puheenjohtaja Puh. 050-5901750

Keväisin taideterveisin: Jaana Viilo Taideyhdistyksen tiedottaja 044-5940665 jvii@hotmail.fi