Kompissa tapahtuu

Ikaalinen loikkaa tulevaan – kauppakeskus Komppi avataan

20.3.2014

Ikaalisten kaupungissa uskotaan tulevaan maan talouden vaikeista ajoista huolimatta. Kolmostien varteen Ikaalisten risteyksen kohdalle avataan tänään Kauppakeskus Komppi, jonka lähes kaikki tilat ovat varattuja. Keskukseen tulee 17 liikettä ankkureiden ollessa K-Super Market ja Tokmanni, jotka ottavat noin 9000 m2 keskuksesta kaksi kolmasosaa. Keskukseen tulee sekä paikallisesti toimivia että valtakunnallisia erikoisliikkeitä ja alueen palvelutarjonta paranee merkittävästi.

Hankkeen kehitystyö alkoi 2005, jolloin laadittiin ensimmäiset  suunnitelmat keskuksen toteuttamiseksi.  Eteneminen kuitenkin pysähtyi 2009 rahoituskriisiin ja kunnassa tehtyihin valituksiin. Kaupungin kehittämisyhtiö Kylpyläkaupunki Oy ei kuitenkaan antunut periksi vaan löysi uudeksi toteuttajaksi latvialais-suomalaisen rakennusliikkeen Castor Constructionin ja kohteen toiseksi päärahoittajaksi lähti  mukaan Veikko Laine Oy.  ” Löysimme osaavan ja tehokkaan toteuttajan hankkeelle minkä lisäksi lähes kaikki aikaisemmat kauppiaat uusivat sopimuksensa.” kertoo Kylpyläkaupunki Oy:n toimitusjohtaja Kari Luoma.

Kauppakeskus Kompissa on muutama erityispiirre tekniikan osalta.Keskukseen tulee ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolinen talletustoiminnoilla varustettu pankkiautomaatti ja lisäksi pääsisäänkäynnin viereen tulee sähköautojen latauspiste, jossa asiakkaat voivat veloituksetta ladata ajoneuvoja. Jälkimmäisen palvelun tarjoaa paikallinen Leppäkosken Sähkö Oy. Poikkeavaa on myös se, että keskuksen yhteyteen kaupunki rakentaa pienvenesataman, jolloin kesäaikaan alueen  noin 2500 kesämökin ostosmatka taittuu näin haluttaessa veneellä.

Komppi on rakennettu pääosin paikallisten aliurakoitsijoiden toimesta ja reilun vuoden kestänyt rakennusprojekti työllisti keskimäärin  noin 40-50 rakennusmiestä.  Vilkkaasti liikennöidyn kolmostien varrella Kompin vahvuutena on monipuolinen liiketarjonta ja hyvä sijainti Tampereen ja Vaasan välillä. ”Hankkeen toteutus on onnistunut esimerkki kunnan ja yksityisten toimijoiden yhteistoiminnasta, jossa kustannustehokkaasti saadaan laadukas lopputulos ja samalla kunnan tarjomat palvelut nousevat uudelle tasolle. ” , toteaa Risto Hiekka Castor Constructionista.